Gå til indhold

Rådets kommunalvalgspulje støtter lokale valgarrangementer under KV21

Nyhed
11 Nov, 2021
Rådet for Etniske Minoriteter ønsker at hæve valgdeltagelsen under kommunalvalget den 16. november. Rådet har sat fokus på dette gennem en Kommunalvalgspulje, som havde ansøgningsfrist den 3. oktober.

Rådet modtog i alt 19 ansøgninger, og støttede i alt 16 ansøgere med projektbevilling. Heriblandt Bydelsmødrene i Albertslund, Somalisk Forening i Kolding, Herredsvang Helhedsplan, Silk Road Kultur forening i Greve, Socialpolitisk Forum i Gentofte samt Frederiksberg-, Tisted-, Aarhus- og Viborgs Integrationsråd m.v..

Kommunalvalgspuljen understøtter de lokale arrangementer med blandt andet annoncering, lokaleleje, forplejninger, udgifter til tolk m.m. Alle afholdte og kommende arrangementer er partipolitisk neutrale. De har fokus på valgdeltagelsen særligt blandt etniske minoriteter, som desværre er markant lavere sammenlignet med den øvrige befolkning.


Valgdeltagelsen ved kommunalvalget er vigtigt, for at værne om demokratiet og alle borgers lige ret til indflydelse på lokalpolitikken. Udover puljen har rådet bistået med fortrykte opslagsplakater og råd til tilrettelæggelse og afvikling af valgarrangementerne.

Rådet har genoptrykt valgpjecen Det er dit valg, som er oversat til 10 forskellige sprog. På nuværende tidspunkt har rådet sendt cirka 12.000 eksemplarer ud i hele landet. Det er stadig muligt at få tilsendt valgpjecen, send en mail til rem@siri.dk eller download den som pdf-fil her, hvor alle rådets publikationer findes. 

Billederne nedenfor er fra annoncering og afvikling af lokale valgarrangementer, som har modtaget støtte fra rådets kommunalvalgspulje.

Design uden navn.jpg

Husk du kan brevstemme til og med fredag den 12. november.jpg

Silk Road Kultur forening i Greve afholdte valgmøde den 6. november

Design uden navn.jpg

Bydelsmødrene Albertlund afholdte to arrangementer, debatmøde den 29. oktober og Kultur og demokrati den 06. november

Design uden navn.jpg