Gå til indhold

Nyhed: Rådet deltog på konference med fokus på Danmarks internationale arbejde med at sikre piger og kvinders rettigheder

Nyhed
01 Apr, 2022
Rådsmedlem, Maleeha Asif, deltog den. 24. marts 2022 på konference i Langstingssalen på Christiansborg.

Konferencen, som hed ”Danmark i front internationalt for piger og kvinders rettigheder”, havde et vigtigt sigte, da formålet var, at, informere om Danmarks arbejde for at fremme piger og kvinders rettigheder. En kvindes ret til at bestemme over eget liv og egen krop er fundamental. Men denne ret er under pres rundt omkring i verden. Fra unge piger i Syrien, der bliver giftet væk til ældre mænd, til unge piger i Etiopien, der begrænses i retten til at bestemme over egen krop i form af kvindelig omskæring og manglende adgang til prævention og lovlig abort.

Dagen blev indledt med en velkomst af Karen Elleman, formand for Folketingets Tværpolitiske SRSR-netværk, og et oplæg af Flemming Møller Mortensen, minister for udviklingssamarbejde. Oplæggene var fordelt over tre temaer, der alle centrerede sig om hovedtemaet: Piger og kvinders rettigheder. Charlotte Slente, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, og Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors, gav et indblik i de globale processer for ligestilling og kønsbaseret vold i konflikt – og fordrivelseskriser. Konferencen sluttede af med et oplæg om piger og kvinders udfordringer og potentiale som forandringsagenter i kriser. Det blev holdt af flere forskellige oplægsholdere blandt andet Morgen Lynge, programchef i Plane Børnefonden. Til sidst var der mulighed for at stille spørgsmål.

Maleeha fik en relevant viden og nuancering af problemstillingen, som hun har bragt videre til resten af Rådet. Hun fik også lejlighed til at veksle et par ord med et par af frontfigurerne på konferencen. På billederne ses Maleeha sammen med Flemming Møller Mortensen (Minister for udviklingssamarbejde) og Bwalya Sørensen (stifter af Black Lives Matter).

Oplæg om Seksuel og kønsbaseret vold i konflikt - og fordrivelseskriser

Maleeha sammen med Flemming Møller Mortensen (Minister for udviklingssamarbejde)

Maleeha sammen med Bwalya Sørensen (stifter af Black Lives Matter)