Gå til indhold
Konference: Hvordan styrker vi arbejdet med integration?

Konference: Hvordan styrker vi arbejdet med integration?

Nyhed
05 Jul, 2023
Lørdag d. 13 maj havde Det Nationale Integrationsråd samlet medlemmer fra lokale integrationsråd til en konference med fokus på integrationsfaglig vidensdeling og erfaringsudveksling.

Deltagere fra landets lokale integrationsråd lagde vejen forbi Odense d. 13 maj, hvor Det Nationale Integrationsråd afholdte konference med fokus på at styrke rådenes fremadrettede arbejde på integrationsområdet og det indbyrdes samarbejde.

En stor tak skal lyde til alle involverede for aktiv deltagelse og en givende debat.

Det nye Nationale Integrationsråd

Først kunne deltagerne høre Rådets formand, Maria Kavita Nielsen, med et oplæg der introducerede Det Nationale Integrationsråd og dets virke.

Rådet har det seneste års tid foretaget et strategisk skift, der i højere grad fokuserer på Rådets tilstedeværelse i den offentlige debat, ligesom Rådet har nedsat 3 udvalg.

Disse udvalg præsenterede sig for de lokale integrationsråd på konferencen, og der var god dialog mellem deltagerne og udvalgene.

Deltagerne fik også mulighed for at høre og debattere med Udlændinge og Integrationsminister, Kaare Dybvad Bek. 

Desuden kom sektionsleder for migration og flygtninge, Niels Svankjær Christiansen, fra Røde Kors, der havde takket ja til at fortælle om de særlige udfordringer, men også det store læringspotentiale der er at hente i den ekstraordinære situation med modtagelsen af de ukrainske flygtninge.

Læs mere om konferences indhold og udbytte her.