Gå til indhold

Rådets formand til Altinget: Nye tiltag skal øge valgdeltagelse hos unge med etnisk minoritetsbaggrund

Nyhed
05 Oct, 2022
Det bliver diskuteret hvordan man kan forøge valgdeltagelsen mellem minoritetsgrupper i Danmark. Vores formand, Maria Kavita Nielsen, har via et interview til nyhedsbureauet, Altinget, givet sit bud på nye tiltag i den sammenhæng.

Det Nationale Integrationsråds formand, Maria Kavita Nielsen, vil gerne sætte større fokus på tilgangen til at øge valgdeltagelsen blandt unge etniske minoriteter, hvilket hun fortæller i en artikel til Altinget.

Der skal nye tiltag til

Maria arbejder til dagligt med udsatte unge drenge i alderen 13 til 19 år, hvor hun hjælper dem med at etablere deres egen virksomhed, hvorfor hun har erfaring med unge og konkrete læringsprocesser.

Hun har derfor flere konkrete bud på tiltag, hun mener vil øge valgdeltagelsen. Hun synes ikke at kommunikationen skal være envejskommunikation, men at det er vigtigt at inddrage de unge helt konkret. Maria udtaler også at det er vigtigt med forskellige typer rollemodeller, så de unge har nogen at spejle sig i, såsom musikere, erhvervsledere, skuespillere eller tv. Det er med andre ord vigtigt at møde de unge i øjenhøjde.

Samtidig mener Maria at dagsordenen om demokrati bør starte allerede i børnehaven, hvor det kan oplyses hvad det vil sige, og hvorfor det er vigtigt at stemme i et demokrati.

Det er ikke den enkelte politikkers ansvar

Maria fortæller også at det ikke bør være den enkelte politikers ansvar, men at tiltagene løftes i fællesskab. Det er en investering i unges fremtid.

Det kan bl.a. være i form af kampagner hvor forskellige politikkere møder de unge på eksempelvis uddannelsesinstitutioner eller arbejdspladser.

”Unge, som synes demokratiet er bare lidt interessant – de skal aktiveres og lyttes til. Vi står over for en ny generation, som virkelig skal inviteres inden for i dialogen. Og det betyder noget, at politikerne taler direkte med de unge; at de møder dem hvor de er, for eksempel på uddannelserne, og at deres mærkesager er nærværende for de unge og deres liv.”  siger Maria til Altinget.

Det er derfor vigtigt at processen er gennemtænkt og dermed være opmærksom på at der følger et menneske med som skal have noget ud af forløbet. SoMe kan være et relevant tiltag at bruge i sammenhæng med processen, man bør dog have i tankerne at det er vigtigt at møde de unge i øjenhøjde. Det skal derfor være gennemarbejdet metode så det bliver en succes.

Du kan læse hele artiklen her.

Foto: Alex Tran