Gå til indhold

Kom og hør Halima El Abassi interviewe Ole Hammer om hans nye bog "Indvandringens historie". (Deltagelse er gratis)

Nyhed
10 Sep, 2019
Især i de seneste 20-25 år har debatten om indvandring og integration været med til at afgøre folketingsvalg. I samme perioder har flere finanslovsaftaler indeholdt mange stramninger på området, selvom meget fakta peger på, at integrationen går bedre og bedre i Danmark. Bogen - "Indvandringens historie" har netop til formål, at kaste et faktuelt lys over, hvordan det er gået med indvandringen og den efterfølgende integration i Danmark, som i mange tilfælde fortjener et langt bedre ry end tilfældet er i dag.

Forfatteren, Ole Hammer har siden 1970, i mange forskellige roller og funktioner, beskæftiget sig med indvandring: Som redaktør af Fremmedarbejderbladet, som konsulent i Mellemfolkeligt Samvirke, Dansk Flygtningehjælp og en række indvandrerorganisationer, desuden som leder af Socialministeriets taskforce Udrykningsholdet og endelig som leder af Døgnvagten i Københavns Kommune. Dertil har han skrevet en lang række bøger om indvandrere, flygtninge og det flerkulturelle samfund.

I sin nye bog, Bidrag til Danmarks indvandringshistorie. 50 år i frontlinjen, viser Ole Hammer, at der – trods den megen mediestøj – på mange områder er gået fremad med integration af indvandrere og flygtninge, både kulturelt, økonomisk og uddannelsesmæssigt.

Halima El Abassi, er forkvinde for Rådet for etniske minoriteter i Danmark – oprindelig uddannet som interkulturel og international socialrådgiver. Nu er hun ph.d.-studerende ved Oslo Universitet, med negativ social kontrol som forskningsfelt.

Halima interviewer Ole med udgangspunkt i hans nye bog, med fokus på emnerne integration, danskhed, medborgerskab og vigtigheden af at have kendskab til Danmarks indvandringshistorie.

Tilmelding:

Det er gratis at deltage. Tilmelding foregår ved at skrive til: info.socialpolitisk@gmail.com

Tid og sted:

Tirsdag den 1. oktober kl. 12.30-15.00 i auditoriet på Københavns ProfessionshøjskoleKronprinsesse Sofies Vej 35, 2000 Frederiksberg

forsiden af Ole Hammer om hans nye bog Indvandringens historie