Gå til indhold

Maleeha Asif til Civilsamfundets fællesdag

Nyhed
12 Dec, 2019
Rådets nyeste medlem Maleeha Asif var onsdag d. 11. december til Civilsamfundets Fællesdag 2019.

Altinget og Mandag Morgen inviterede indenfor til en spændende dag i Civilsamfundets navn. Store og små civilsamfundsaktører mødtes på tværs af sektorer og arbejdsområder i workshops, som skulle skabe samtaler om hvordan civilsamfundets kan skabe værdi i det daglige. 

Maleeha deltog på vegne af Rådet for Etniske Minoriteter. Maleeha er særligt aktiv i hendes lokalsamfund og har stor viden inden for civilsamfundsindsatser. Hun er formand for Høje Taastrup Integrationsråd og er med i DR-dokumentaren ”Yalla! Stem dig ind i kampen” om kommunalvalget 2017, hvor hun og hendes familie laver en civilsamfundsmæssig indsats, som skal få etniske minoriteter i stemmeboksen. Derudover er Maleeha frivillig i Pangæa, som på græsk betyder hele verden. Pangæa er en organisation og et fælleshus, som samler lokalsamfundet i Taastrup om aktiviteter som zumba og svømning, samt udbyder dansk undervisning, lektiecafé m.v.

Maleeha Ashif - kvinde med tørklæde

Maleeha nød dagen, som bød på en række spændende oplæg fra blandt andre Julia Unwin fra Chair of the Independent Inquiry into the Future of Civil Society og Martin Ågerup, som er direktør for CEPOS. I workshopsene deltog Maleeha i den omhandlende underrepræsentation af unge - "Hvordan får vi alle unge med i fællesskabet?" og "Hvordan styrker vi borgernes demokratiske immunforsvar mod Fake News?".

Bertel Haarder (V), formand for Kulturudvalget, boligminister Kaare Dybvad Bek (S), direktør i DFUNK Natasha Al-Hariri, og Silas Harrebye, Lektor på Roskilde Universitet

Dagen sluttede med en paneldebat om hvordan man støtter og bruger civilsamfundet v. Bertel Haarder (V), formand for Kulturudvalget, boligminister Kaare Dybvad Bek (S), direktør i DFUNK Natasha Al-Hariri, og Silas Harrebye, Lektor på Roskilde Universitet. Publikum var aktive med spørgsmål, som langt hen af vejen omhandlede den økonomiske støtte til civilsamfundsindsatser. Der var generelt en positiv stemning over for betydningen af civilsamfundsindsatser - Lokale fællesskaber gør noget godt for samfundet.