Gå til indhold

REM på Ungdommens Folkemøde

Nyhed
09 Sep, 2019
Forkvinde i Rådet, Halima El Abassi var den 6. sep. 2019 på Ungdommens Folkemøde i samtale med to unge med anden etnisk baggrund om, hvordan de har oplevet deres vej igennem det danske uddannelsessystem. Det kom der en spændende og oplysende debat og personlige fortællinger ud af.

De to unge havde hver deres vidt forskellige historier om, hvordan de har klaret sig igennem uddannelsessystemet, og om hvordan de har oplevet at være ung og have en etnisk minoritetsbaggrund i dagens Danmark. 

Samtalen fokuserede på den ekstra dimension, som etniske minoritetsunge ofte skal forholde sig til, ud over alle de ”normale” udfordringer, som de fleste unge kender til: krav fra skolen, forældre og egne ønsker om at klare sig godt blandt vennerne.

For at tilpasse sig, er de konstant tvunget til at tage stilling til, hvem de selv er i forhold til at være delt imellem to forskellige kulturer. Samtidig skal de kæmpe med fordomme om, hvem de er, eller bør være, og hvad de skal eller bør gøre med deres liv. 

Forkvinde i Rådet, Halima El Abassi var den 6. sep. 2019 på Ungdommens Folkemøde i samtale med to unge med anden etnisk baggrund