Aktuelt
Forkvinde om reformudspil: Regeringens plan om arbejdspligt stiller kvinderne dårligere
Udgangspunktet er, at man deltager og bidrager 37 timer om ugen, hvis man er på offentlig forsørgelse. Nytteindsats er den primære indsats i 37 timers arbejdspligten, hvor der er fokus på at udføre opgaver, der giver en gevinst for lokalområdet. Nyttejobs som eksempelvis ren- og vedligeholdelse af strand og skov eller renoverings- og vedligeholdelsesopgaver på kommunens institutioner og ejendele.
Forkvinde Halima El Abassi har udtalt sig i forb. med regeringens reformudspil og særligt den 37 timers arbejdspligt:
»Det kommer på ingen måde til at gavne kvinder med anden etnisk baggrund, hvis de skal tvinges ud i nyttejob for at få kontanthjælp, sådan som regeringen foreslår.
Vejen ud af negativ social kontrol er gennem arbejde og uddannelse. Det viser erfaringen, og de kvinder, som er i en eller anden form for beskæftigelse eller uddannelse, står også stærkere i forhold til en eventuel forhandling med familien. Jeg tænker ikke, at vejen frem er via nyttejob, som også er job, hvor man går alene, man er ikke sammen med andre. Man får ikke udviklet sit sprog, man får ikke et netværk eller denne kompetenceudvikling, som skal til, for at man kommer ud i arbejde.
For rigtig mange af de her kvinder vil det måske betyde, at de fravælger kontanthjælpen, og så er de måske endnu dårligere stillet, end de var tidligere. For dér havde de i det mindste kontakt til jobcentret eller en sagsbehandler, som de talte med en gang imellem. Men hvis familien fravælger kontanthjælpen, så er kvinderne dårligere stillet. Så er kvinder 100 procent underlagt mandens vilje i forhold til, hvad hun kan og ikke kan«
Halima El Abassi er citeret i følgende medier om regeringens reformudspil:
Halima El Abassi er citeret i følgende omhandlende dispensation af den fulde arbejdspligt: