Gå til indhold

Halima udtaler sig med ministeren om ministeriets årlige Medborgerskabs-undersøgelsen, der netop er offentliggjort

Nyhed
08 Dec, 2021
Mange danskere med oprindelse i mellemøstlige og nordafrikanske lande har et andet syn på sex før ægteskab og børnenes valg af partner, end borgere med rødder i Danmark. Det er grobund for social kontrol, mener minister.

Er det i orden, at din datter har sex før ægteskab?

I følge Udlændinge- og Integrationsministeriets Medborgskabsundersøgelse svarer cirka hver anden borgere med oprindelse fra MENAPT-lande (Mellemøsten, Nordafrika og Tyrkiet) nej til overstående spørgsmål. 


Rådets forkvinde Halima El Abassi udtaler sig i forbindelse med artiklen i Berlingske. Her genkender hun det billede ministeren og Medborgerskab-undersøgelsen tegner af negativ social kontrol blandt familier fra MENAPT-lande. Halima udtaler bl.a.: 

"Rigtig mange af de unge med afstamning fra disse MENAPT-lande er blevet misinformerede og har ingen forståelse for deres egen krop. Meget af den viden, de får formidlet fra forældrene, baserer sig på myter og erfaringer, forældrene selv har med sig"

(...)

"Når der kommer nyankomne indvandrere, så skal man sende de her mennesker på forældrekurser i forhold til, hvad er det for nogle rettigheder, forpligtelser og demokratiske spilleregler, vi har i Danmark. For disse ting er noget, de ikke har med sig. Æresrelateret vold og negativ social kontrol er ikke godkendt i vores samfund. Derudover skal det ikke være tilladt at pille sine børn ud af seksual-, kristendoms-eller svømmeundervisning, som man ser flere forældre gøre i dag"

Læs artiklen her (betalingsmur) eller find Udlændinge- og Integrationsministeriets Medborgerskabs undersøgelse her