Gå til indhold

Aktuelt

Forkvinde deltager i kampagnevideo mod negativ social kontrol

Nyhed
17 Nov, 2020
Forkvinde for rådet fortæller sin egen historie som en del af en kampagne, der skal booste minoritetskvinders frihedskamp. Tre modige kvinder står frem og fortæller deres historie.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration har netop lanceret en ny kampagne, der sætter fokus på kampen mod negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter.

3 modige kvinder står frem og fortæller om deres oplevelser med negativ social kontrol, for at booste andre minoritetskvinders frihedskamp. 

______________________________________________________

Forkvinde for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, fortæller sin egen historie om opdragelsesrejse, arrangeret ægteskab og trusler på livet.

Hun har et vigtigt budskab til de unge minoritetspiger: 
”Tal med din veninde eller din venindes mor. Eller en skolelærer, eller en pædagog, som du har tillid til. Og få brudt tavsheden. For i det øjeblik, du bryder tavsheden, så har du nogen til at hjælpe dig videre i en situation, som du synes er svær.” 

Se hele videoen med Halima herunder: 

Egzona på 20 år fortæller om, hvordan det er at blive overvåget i sit boligområde og af sin familie. Se videoen med Egzona herunder:

Hana på 20 år fortæller om, hvordan det er at blive chikaneret af sine veninder, fordi hun vælger at smide tørklædet. Se videoen med Hana herunder:

Læs mere om kampagnen her