Gå til indhold

Aktuelt

Forkvinde til medierne: "yderligere kategorisering af etniciteter løser ikke problemer med kriminalitet og negativ social kontrol!"

Nyhed
14 Dec, 2020
Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye fortalte d. 13. december 2020, at han ønsker at se på beskæftigelse og kriminalitet blandt personer med nordafrikansk og mellemøstlig baggrund. Rådet for Etniske Minoriteters forkvinde, Halima El Abassi, mener ikke en kortlægning vil løse problemerne, men snarere yderligere stigmatisere en samfundsgruppe, der allerede bliver peget fingre af. Læs alle forkvindens udtalelser i medierne her!

"Det er naivt at tro, at det er den måde, man løser de udfordringer, vi har."

Sådan udtaler Halima El Abassi sig til TV2 d. 13. december 2020, i forbindelse med et interview om nye kategoriseringer af indvandrergrupper. 

Læs hele interviewet med forkvinden for Rådet for Etniske Minoriteter her, eller se videoen i linket nedenfor: 

TV2

__________________________________________________________________

Halima deltog d. 13. december i Deadline på DR2, hvor hun kommenterede på udlændinge- og integrationsministerens forslag.

__________________________________________________________________

D. 16. december 2020 udtalte forkvinden sig til Kristeligt Dagblad om særlige statistikker for ledighed og kriminalitet fra 24 lande fra Stormellemøsten. Halima El Abassi er ikke endvidere positiv overfor forslaget, og sagde bl.a.:

"Det handler om at gøre integrationsudfordringerne til en fælles sag i stedet for at tale om for eksempel kriminalitet og negativ social kontrol som et minoritetsproblem."

Læs hele interviewet med forkvinden her:

Kristeligt Dagblad

__________________________________________________________________

D. 11/12-20 skrev Europa-Kommissionen om udlændinge- og integrationsministerens forslag på deres hjemmeside. Forkvindens holdninger til forslaget er citeret i artiklen. 

Læs hele artiklen her (artiklen er på engelsk): 

Europa-Kommissionen