Gå til indhold

Desalegn Tufa

Medlem fra Sønderborg Kommunes Integrationsråd
Desalegn sidder i rådet som repræsentant fra Sønderborg Kommunes Integrationsråd. Han har desuden været medlem af rådet fra 2010-2014 og igen fra 2018. Desalegn er uddannet i Erhvervsøkonomi, (BA – i International Economics and Business Administration) fra SDU-Sønderborg og Automatiktekniker fra EUC-Syd. Han har også en Cand Merc i Economics og International Business Mangament. Han arbejder til dagligt i Abena Global Supply.

Desalegn har en særlig interesse for politik, økonomi og historie. Desuden er han meget aktiv i frivillige foreninger. 

Han har mange års erfaring med integrationsarbejde bl.a. som formand i Sønderborgs Integrationsråd, hvor hans særlige interesseområder har været minoritetsgrupper i Danmark, integration gennem uddannelse og beskæftigelse og sociale problemer og udfordringer ift. Integration. Han har været byrådsmedlem i Sønderborg kommune siden 2021. 

Citat fra Desalegn:

"Jeg glæder mig til at påtage mig ansvaret for at styrke integrationen ved at rådgive og vejlede ministeren. Mine mærkesager er uddannelse og beskæftigelse, da jeg mener, at uddannelse er den bedste vej til en bedre fremtid og dermed bedre integration. Mit motto for vellykket integration er: 'Det kan lade sig gøre' - den indstilling vil jeg tage med mig i rådsarbejdet."