Gå til indhold

Dansk Røde Kors har afholdt Folkemøder med henblik på at samle erfaringer til at modvirke social isolation under Covid-19

REM på Brug for Hinanden Folkemøde i Odense den 26. juni 2020

Nyhed
12 Aug, 2020

Rådsmedlem Roya Moore deltog den 26. juni i et af Dansk Røde Kors’ Brug for Hinanden Folkemøder.

Dansk Røde Kors afholdt i begyndelsen af sommeren 15 Brug for hinanden folkemøder rundt om i landet med henblik på at modvirke ensomhed, mistrivsel og social isolation. Formålet var med andre ord at udvikle en ”social vaccine”, der kan modvirke de negative sociale konsekvenser, der følger af coronakrisen.

Rådsmedlem Roya Moore deltog i en debat på folkemødet i Odense den 26. juni, om hvad der kan gøres mod social isolation. 

Roya Moore fortæller, at det hun tog med hjem fra mødet i Odense var, at Covid-19 har vist, at der er et stort behov for, at man klæder de frivillige bedre på, hvis de skal være funktionsdygtige i krisetider. Der blev udvekslet gode idéer mellem de frivillige foreninger, herunder bl.a. at man godt kan gennemføre sociale arrangementer i naturen, hvor folk tager madpakke med og naturligvis overholder retningslinjerne om afstand og håndsprit.

Der er kommet følgende 10 anbefalinger ud af de 15 Folkemøder, herunder at Danmark skal have en national ensomhedsstrategi, at man skal gøre mere for at nå ud til de allermest sårbare, og at personlig økonomi ikke bør være en hindring for, at man kan være med i et fællesskab.

Læs alle anbefalingerne