Gå til indhold

Tema om udsatte boligområder

Tema - Ghettoerne skal løftes - ikke straffes!

Nyhed
10 Jul, 2019
Der har været et stort politisk fokus på udsatte boligområder - særligt på grund af regeringens ghettoudspil "Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030" - hvilket har haft indflydelse på Rådets fokus i deres arbejde. Nedenfor findes en oversigt over Rådets aktiviteter i relation til ghettoudspillet.

Rådets bemærkninger til regeringsudspillet - "Ét Danmark uden for parallelsamfund":

Anbefalinger fra REM, som relaterer sig til udfordringer i de udsatte boligområder:

Artikler

Debatafslutning: Mens Christiansborg har debatteret ghettopakker har Altinget - Civilsamfund, haft debattører til at pege på, hvordan civilsamfundet kan være med til at løse problemerne i boligområderne. Opsamlingsartiklen kan læses i Altinget d. 3/4.  

Regeringen ønsker at straffe sig til bedre integration. Man bør i stedet løfte "ghettoerne" og på den måde integrere beboerne. Her spiller civilsamfundet en central og bærende rolle, skriver formanden for Rådet Yasar Cakmak, Læs hele artiklen i Altinget d. 8/3.  

Det er sociale problemer og uligheder, der er årsag til problemerne i de udsatte boligområder, og de løses ikke ved straf, med derimod ved at dyrke de gode historier fra området, skriver folkeskolelærer og rådsmedlem Abdirahman Mohamud Iidle. Læs hele artiklen i Altinget d. 9/3.  

Høringssvar

Ministermøder

Den 14. marts mødtes rådsmedlem Muhsin Türkyilmaz og formand Yasar Cakmak udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg for at overrække hende Rådets anbefalinger for etniske minoritetskvinder i beskæftigelse.

Den 12. april havde Rådet møde med minister, Inger Støjberg om regeringsudspillet "Ét Danmark uden parallelsamfund" og lovforslaget om tildækningsforbud, desuden præsenterede rådet dets anbefalinger om bekæmpelse af negativ social kontrol, forebyggelse og bekæmpelse af radikalisering og fagligheden hos tosprogede elever. Både ministeren og hendes embedsfolk har udtrykt stor tilfredshed med bidragene fra rådsmedlemmerne.

Paneldebat

Den 12. marts deltog rådsmedlem Eline Feldman i paneldebatten på konferencen "Hvordan sikrer vi børn i udsatte byområdet et aktivt foreningsliv?". Bag konferencen stod indsatsten "Plads til Alle" i Red Barnet og Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Pressemeddelelser

Alle nydanskere bor ikke i ghettoer! 

Åben Høring

Onsdag d. 11/4 deltog rådsmedlem Tiahes Thiaharaja i en åben høring i Transport-, bygnings- og boligudvalget om almene boliger på Christiansborg. Se hele mødet her.